Saopštenje: FK Klis sada neće odustati, idemo do kraja!

Saopštenje: FK Klis sada neće odustati, idemo do kraja!
 • Sadržano u

IMG_3757aIako naši navijači imaju pravo biti nezadovoljni onim što su domaći fudbaleri pokazali tokom današnje utakmice protiv Stoca (1:1), FK Klis je dužan upoznati javnost s ilegalnim radnjama koje su članovi Uprave gostujuće ekipe svjesno napravili. Želimo i čvrsto istaknuti da ćemo ići do kraja, koristeći se svim dozvoljenim propisima nadležnih Saveza.

Iako zapisnik, koji možete pogledati OVDJE, kaže drugačije, Stočani su u Buturović – Polje stigli s tek 11 igrača. Neposredno pred početak susreta, u trenucima dok su se igrači obje ekipe spremali za izlazak na travnjak, delegat današnjeg susreta Ivo Karačić odlučio je provjeriti regularnost iskaznica pojedinih igrača. Kod domaćih nije bilo nikakvih problema, dok su gosti u tim trenucima bili poprilično zbunjeni. Jedan detalj posebno je upečatljiv. Naime, kada je spomenuti Karačić izgovorio: “Katičić Boris”, niko od prisutnih gostujućih fudbalera nije se javio, ali potom jednog fudbalera konsoltuje službeni predstavnik HNK Stolac Škrba Zoran i on diže ruku, sugerišući da se radi o prozvanom Borisu (?!). Domaći fudbaleri su s čuđenjem gledali ovaj prizor, za koji smo, sve do danas, vjerovali da se može vidjeti samo na utakmicama pionirskih ili nekih drugih omladinskih kategorija.

Po završetku susreta, u kojem su gostujući fudbaleri prikazali veliku borbenost i timski duh, prava drama odvijala se u prostoriji za sastavljanje zapisnika. Kada su Ahmo Miljević, predsjednik FK Klis, i Rasim Sitar, službeni predstavnik našeg kluba na današnjoj utakmici, čuli za gore spomenutu situaciju, tražili su od delegata Karačića da uporedi fotografiju koja se nalazi u iskaznici Borisa Katičića s gostujućim igračem koji je nosio broj 11. Međutim, pošto je službeni predstavnik Stoca Škrba čuo da postoji mogućnost provjere identitata igrača s brojem 11, ponio se krajnje drsko te, govoreći: “Ma, pišite šta želite.”, pokupio iskaznice svog kluba i napustio službenu prostoriju. Potom je došao do gostujuće svlačionice i zamolio svoje igrače da se spreme kako bi krenuli kući. Iznenađeni ovakvim razvojem situacije, iako, sigurni smo, svjesni da su grubo prekršili Propozicije takmičenja Druge lige FBiH – Jug, gostujući fudbaleri su spakovali stvari i, za samo par minuta, bili na svojim mjestima u autobusu.

Ne dozvoljavajući provjeru identitata jednog od svojih igrača, Stočani su ostavili veliki prostor za sumnju. FK Klis ima jasne dokaze, a dio ćemo javnosti predočiti i na našoj web stranici, da su gosti učinili zabranjeno te će uputiti žalbu nadležnom Savezu. Žalbu smo već najavili, a ista će biti podnesena u narednih 48 sati. Čelnici Kluba će biti istrajni u namjeri da istina izađe na vidjelo, jer smatramo da ovakvim bijednim pokušajima zaobilaženja pravila nije mjesto u Drugoj ligi FBiH – Jug, kao niti u bilo kojem takmičenju koje organizuje Fudbalski/nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Današnjim susretom na stadionu „Seid Padalović“ završeno je “prvo poluvrijeme”, a drugo je počelo neposredno po završetku fudbalskog susreta i trajat će koliko to bude potrebno, sve dok susret ne bude registrovan u našu korist službenim rezultatom (3:0), jer pravila nalažu upravo takav razvoj situacije u slučajevima kao što je današnji.

*Fotografija broj 1: Fudbaler Stoca koji je danas “predstavljao” Katičića;
*Fotografija broj 2: Iskaznica u zapisniku navedenog Katičića.

FK Klis neće stati, zbog svojih igrača i navijača!

1 komentar

  • furtdso linopv

   20. Februara 2018.

   I discovered your weblog web site on google and test a number of of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for ahead to studying extra from you afterward!…

   Reply

Ostavi komentar