FK Klis, HNK Grude i Klišani uz Maida Đulića

FK Klis, HNK Grude i Klišani uz Maida Đulića
  • Sadržano u

Osim po novoj pobjedi, veoma dobroj posjeti i donaciji prijatelja našeg kluba Nermina Torle, današnja utakmica protiv Gruda (1:0) ostat će upamćena i po sjajnom odzivu Klišana u akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Maida Đulića.

Podsjećamo, Maid već nekoliko mjeseci u Turskoj vodi životnu borbu, nakon što je zadobio teške opekotine u eksploziji plinske boce. Da ga njegovi bivši saigrači nisu zaboravili pokazao je i prvi„val“ prikupljanja novčanih sredstava, par dana nakon teške nesreće, kada su igrači i ostali djelatnici FK Klis uplatili određeni iznos novca za početak Maidovog liječenja u Turskoj.

Nekoliko mjeseci kasnije, grupa mladih ljudi koja vodi ovu humanitarnu akciju obratila nam se s molbom da ponovo učestvujemo u prikupljanju novčanih sredstava. Predsjednik Kluba Ahmo Miljević i član Upravnog odbora Rasim Sitar su s ponosom prihvatili prijedlog da na ulazu na stadion tokom utakmice protiv Gruda bude postavljena kutija za humanitarne priloge, kao i da prihodi od spomenute utakmice idu u fond za liječenje ovog hrabrog mladića.

Neposredo pred početak susreta su svoju humanost pokazali igrači i djelatnici HNK Grude, koji su u kutiju ubacili kovertu s novčanim prilogom. Nema sumnje da ovaj gest samo potvrđuje činjenicu da je fudbal zaista prelijepa igra te da nosi brojne pozitivne stvari.

Svoj prilog dao je i FK Klis, uplatom novca od prodanih ulaznica, dok su se posebno iskazali navijači koji su s tribina stadiona Seid Padalović posmatrali današnju utakmicu. Naime, Klišani su u kutiju ubacili više od 900 KM, čime su pokazali da se radi o narodu koji je uvijek spreman pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna.

Ukupno, računajući priloge oba kluba i navijača, utakmica između FK Klis i HNK Grude rezultirala je prikupljanjem više od 1 300 KM.

Ovom prilikom FK Klis poručuje da će se uvijek rado odazvati, u okviru svojih mogućnosti, na sve humanitarne akcije.

3.673 Komentara